ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Οι εξετάσεις διεξάγονται στη Σχολή μας ενώπιον εξεταστικής επιτροπής με πρόεδρο τον εξεταστή μας, κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΥΓΙΖΑΚΗ, αρχιμουσικό και μαέστρο, διευθυντή και Ιδρυτή ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ.

Το πρόγραμμα και οι απαιτήσεις των εξετάσεων είναι καταρτισμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει το Ελληνικό Κράτος. Με το πέρας των εξετάσεων, οι σπουδαστές αποκτούν δίπλωμα πιστοποίησης επιτυχίας του αντίστοιχου επιπέδου σπουδών που φτάνει μέχρι το Πτυχίο και το Δίπλωμα.

Στα Εκπαιδευτικά οφέλη των εξετάσεων, συμπεριλαμβάνεται ότι ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής είναι ο ίδιος κάθε χρονιά, δίνοντας έτσι την δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξέλιξη και πρόοδο του κάθε σπουδαστή, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση και καλλιτεχνική ανέλιξη σε γερές βάσεις.

Τέλος, μέσα από τις ακαδημαϊκές μας συνεργασίες με Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές μας να αποκτήσουν Πτυχίο πιστοποιημένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ιστοσελίδα: http://www.athinaiko-odeio.gr/

ΑΓΓΛΙΚΕΣ EΞΕΤΑΣΕΙΣ TRINITY

Tο Trinity College London είναι ένα κολλέγιο που διακρίνεται για τις κορυφαίες, διεθνείς κι αναγνωρισμένες εξετάσεις του. Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να βοηθούν τους μαθητές να εκπληρώσουν και να αναπτύξουν τα δικά τους ατομικά ταλέντα και ικανότητες. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ.

Το Trinity εστιάζει στις τέχνες του θεάματος, όπως είναι η μουσική και το θέατρο, προσφέροντας μια βελτιωμένη επιλογή σε προγράμματα σπουδών. Η ανάπτυξη και λειτουργία σε 50 περίπου χώρες, του δίνει ένα πολυπολιτισμικό χαρακτήρα. Για αυτό άλλωστε το πρόγραμμα μουσικής που προσφέρει το Trinity College είναι εκτενές. Καλύπτει ένα φάσμα από σύγχρονη(contemporary), τζαζ (jazz), ποπ (pop), ροκ (rock) όσο και κλασική μουσική. Το πρόγραμμα εξετάσεων, τόσο στη μουσική όσο και στο θέατρο, είναι κλιμακωτό. Μπορεί ο μαθητής να αρχίσει από το πιο χαμηλό επίπεδο και να φτάσει μέχρι το δίπλωμα. Όλα αυτά τα επίπεδα εξετάσεων καλύπτουν τα προσόντα για εκτέλεση, διδασκαλία, θεωρία της μουσικής και είναι πιστοποιημένα από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι εξετάσεις  της Θεωρίας διεξάγονται δύο φορές το χρόνο (Νοέμβριο, Μάιο) όπως επίσης και της Πρακτικής (Ιούνιο, Φεβρουάριο). Οι δηλώσεις των μαθητών γίνονται απ’ ευθείας στη Σχολή μας.

Η πιστοποίηση από το Trinity προσφέρει UCAS Points, οι οποίοι είναι βαθμοί εισαγωγής σε πανεπιστήμια και κολέγια του Ηνωμένου Βασιλείου. Από το grade 6 και πάνω δίνονται UCAS Points και η βαθμολόγηση αυτή κυμαίνεται σε μία κλίμακα ανάλογα με τα αποτελέσματα της εξέτασης του υποψηφίου.

Ιστοσελίδα: https://www.trinitycollege.com/